Seattle singer-songwriteren Damien Jurado til Folken den 5. september 2018!

Folken.no
06/03/2018

Damien Jurado har sakte, men sikkert funnet seg en fortjent plass i sangskrivningens høyeste sjikt.

Kjøp billett

Siden midten av 90-tallet har han gitt ut over 15 album og en haug med EP’er på kvalitetsplateselskapene Sub Pop og Secretly Canadian som har stått bak navn som Nirvana, Fleet Foxes, Father John Misty, The War On Drugs og Anthony and the Johnsons for bare å nevne noen få.

Det er vanskelig å låse Jurado til en sjanger. Stilmessig beveger han seg fra lo-fi folk på tidlige utgivelser, til mye større og utsmykkete produksjoner, men den akustiske gitaren, stemmen og låten er alltid sentrale.

Allerede med “Ghost of David” (2000) og “Where Shall You Take Me” (2003) vant Jurado mange fans, men gjennombruddet kom i 2010 med utgivelsen av “Saint Bartlett”.

Siste album “Visions Of Us On The Land” kom ut i 2016 og avsluttet en trilogi som også inkluderer “Maraqopa” (2012) og “Brothers And Sisters Of The Eternal Son” (2014), og som er strålende produsert av Richard Swift.

The A.V. Club beskriver disse album som “off-kilter exploratory crusades”. I rike og detaljerte arrangementer med strykere, svevende synthflater, klang og sumpet groove forener Jurado og Swift melankoli med noe essensielt oppløftende i låtene og stemmen som du kan bruke mye tid på å utforske og fortape deg i.

Damien Jurado har spilt konserter i Norge flere ganger, senest på Piknik i Parken i Oslo i 2016. Dette blir hans første konsert i Stavanger.

Kjenner du ikke Damien Jurado fra før? Albumet “Maraqopa” er et bra sted å starte.

Event på Facebook