Erlend Apneseth Trio

Thursday 03/05
21:00
Kjøp billett

Om konserten:

Erlend Apneseth Trio til Folken!
Da hardingfelevirtuos Erlend Apneseth debuterte med "Blikkspor", var det en blanding av slåtter og improvisasjon som sto side ved side. Nå har han tatt steget inn i et åpent landskap i en trio med bred erfaring fra både improvisasjonsmusikk og rock.

Bandlederen er en av landets fremste hardingfeleutøvere, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og har etterhvert mottatt nok priser til å gjøre støvtørking på peishylla til en komplisert affære. Han står med begge bena trygt plassert i norsk tradisjonsmusikk, men med klangene fra hardingfela og folkemusikken søker han inn i improvisasjonen.

Trioen består av trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher), som i en årrekke spilt sammen i duoprosjektet Strings & Timpani før Erlend inviterte dem inn i sitt prosjekt.

Det første album «Det Andre Rommet» fikk strålende mottagelse i Norge og internasjonalt, og fikk både en Folkelarmpris i åpen klasse og en Spellemann-nominasjon. BBC Music Magazine ga platen full pott og skrev «variasjonen i stemninger, stiler, og settinger – og sekvensen låtene er plassert i– gjør dette til en fortryllende lytteopplevelse.» MOJO skrev at trioens «nære, intuitive komposisjoner klager sørgmodig, kveiler seg og klaprer med rått, utforskende liv.» Nå vender trioen tilbake med et helstøpt, poetisk og overrumplende album der de låter mer sammensmeltet enn noen gang.

Det nye albumet – "Åra" – ble innspilt i Duper Studio i Bergen sammen med tekniker Iver Sandøy, og ble senere mikset av Jørgen Træen i Lydgrotten i Bergen, og lydbildet skiller seg ganske sterkt fra lydbildet på forrige album. "Åra" viser et band som har smeltet enda bedre sammen som trio og som låter enda mer sammensmeltet, demokratisk og risikovillige enn på debuten.

Event på Facebook