Gåte

Thursday 15/11
21:00
Kjøp billett

Om konserten:

Gåte til Folken den 15. november 2018!

Etter et strålende comeback i vinter med Ep-en Attersyn, utsolgte konserter og strålende kritikker, er Gåte igjen klar med  et knippe konserter til høsten. Bandet er for tiden i full gang med sitt 3. studioalbum, og forventningene er høye.

Det er hele 13 år siden Gåte sist spilte på Folken!

«Arbeidet med albumet har vært preget av stor iver og skaperglede med en tydelig musikalsk retning. Vi gleder oss mer enn noen gang til å vise frem hvordan Gåte anno 2018 høres ut live!»

Resultatet kommer til høsten, og kan oppleves live følgende steder:

15.november Stavanger - Folken
16.november Bergen - USF Verftet
17.november Oslo - Sentrum Scene

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, og det var spesielt i årene 2001 – 2005, da de gjennom spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum, gjorde stor suksess. De solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Bandet har alltid hatt en solid forankring i folkemusikken. Også med sitt nye heksebrygg står Gåte tydelig med den ene foten i gammelt tradisjonsmateriale, mens den andre er like solid plantet i dagens musikalske uttrykk. Til sammen høres det  umiskjennelig ut som det Gåte-universetet vi kjenner fra før, både på plate og fra scenen. Vart og vakkert, vilt og eksplosivt!

Event på Facebook