Mai:jazz 2018: Jubileumsorkesteret - Arild Andersen, Frode Alnæs, Audun Kleive & Tommy Smith

Sunday 06/05
21:00
Kjøp billett

Om konserten:

Maijazz 2018 Jubileumsorkesteret  – Arild Andersen, Frode Alnæs, Audun Kleive & Tommy Smith - Together again for the first time!

Denne spennende kvartetten stod på scenen under den første Maijazz festivalen. Den gang var de 3 unge fremadstormende musikere med den mer erfarne Arild Andersen som kapellmester.

Nå, 30 år senere er de alle betydningsfulle utøvere på den internasjonale jazzscenen – de turnerer og har hele verden som arbeidsplass. For Stavanger publikummet så trenger de vel ikke særlig nærmere presentasjon – men Arild Andersen i en alder av 70 år er å finne på jazzscener på i Norge og verden rundt. Frode Alnæs har jobbet tett med Arild Andersen i mange år, blant annet i Masqualero (ECM innspilling Aero) og den berømte trioen med Arild, Frode og Alphonse Mouzon på trommer (Weather Report). Seinere ble det stor suksess med «Dance with a Stranger» og mange soloprosjekter/-grupper fra Frode Alnæs sin side.

Audun Kleive har satt sitt preg som trommeslager på veldig mange prosjekter,   blant annet  Jøkleba og hans lange samarbeid med Terje Rypdal. Sist Audun var på Maijazz var med Extended Noise i 2017 sammen med blant annet Frode Alnæs.

Skotten Tommy Smith er blitt en av Storbrittania aller fineste saksofonister. Sist Tommy Smith var i Stavanger var sammen med nettopp Arild Andersen. Ryktene sier at Frode Alnæs sitter på noen opptak for nettopp den første Maijazz konserten så forhåpentligvis får vi ett «gjenhør».

For Maijazz er det spesielt å kunne samle denne kvartetten 30 år senere for en ”reunion”, og konserten legges til Folken hvor de også spilte sammen for første gang.

Arild Andersen - bass, Frode Alnæs - gitar, Audun Kleive - trommer og Tommy Smith - saksofon.

Merk - unummererte sitteplasser.