Ola Kvernbergs STEAMDOME

Wednesday 31/10
20:00
Kjøp billett

Om konserten:

Presenteres i samarbeid med Stavanger Jazzforum.

Dører 19.00, konsertstart 20.00
Aldersgrense 18 år eller med verge.
Mer info om ordningen her: http://bit.ly/folkenverge

«Det er pt ingen jazzfiolinist i verden som matcher Ola Kvernbergs skaperkraft som komponist, arrangør og utøver» - Dagbladet

Liker du Jaga Jazzist, Tortoise, men kanskje også King Gizzard, da er dette noe du bør kunne digge. Eller motsatt om du allerede elsker Ola Kvernberg! Steamdome er groove, det er jazz, men det er også rock med spor av psykedelia og det blir aldrig manieristisk eller skolert på en blodfattig måte.

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Moldejazz og Jazzfest i Trondheim Jazzfestival i 2016 har utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet i fjor har fått sjeldent bred anerkjennelse fra en samlet musikkpresse. Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store festivalscenene sommeren 2018, og legger ut på en omfattende Norgesturne i høst hvor Stavanger og Folken er stoppested onsdag 31. oktober.

Steamdome omtales som et groovy og løpsk lokomotiv av et band som piskes frem av tre trommeslagere. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende dampende av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser. Musikalsk sendes det nikk til artister som Weather Report, Fela Kuti, Ennio Morricone og Todd Terje!

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Cloroform) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien sørger for at alt går på skinner.

Line up:
Erik Nylander – trommer
Børge Fjordheim – trommer
Hans Hulbækmo – trommer
Daniel Formo – orgel/tangenter
Øyvind Nystrøm – gitar/m.m.
Nikolai Hængsle Eilertsen – bass
Ola Kvernberg – fele/bratsj/m.m.

www.olakvernberg.com