Eksklusiv førpremiere for Bigbang-konsertfilmen “Play Louder”

Folken.no
04/04/2019

Premiere blir på NRK i løpet av våren, men først inviterer Øystein Greni noen utvalgte festivaler til en eksklusiv lukket førpremiere der han selv også tar turen.

Fredag 5. april kl 18.00 har Folken og Mablis festival gleden av å invitere til en lukket forhåndsvisning på Lasse Gretlands konsertfilm “Play Louder” som har premiere på NRK utover våren.

Arrangementet er gratis, men du må ta ut en billett på linken her.

Øystein Greni vil være til stede og før vil han i en Q&A med Guttorm Andreasen snakke både om den spesielle historien rundt filmen og Bigbangs kommende album “Glory Chord”. For de som ikke har hørt ryktene om filmen, sjekk denne lille videoen.

10. mai slipper Bigbang sitt første album på 6 år og like etterpå legger de ut på en stor festivalturné som bl.a. svinger innom Mablis festival i Vålandskogen den 14. juni!

Før vi får høre nytt fra den populære trioen har de imidlertid en annen godbit å by på for gamle og nye fans. For ganske nøyaktig ti år siden hadde Øystein Greni og hans våpendragere akkurat sluppet albumet “Edendale” og gjorde seg klare for noen måneder på veien. Da kom idéen om å lage tidenes norske konsertfilm, en film som tok både lyd og bilde lengre enn noen andre hadde gjort til da. Filmen skulle skytes i det kostbare Hollywoodformatet 35mm, Lyden skulle fanges på 2-toms analoge bånd, skjørt, dyrt og lite mobilt men med en fantastisk lydkvalitet. Filmskaper Lasse Gretland tok oppdraget og gjorde det til sitt eget sammen med et ungt og dyktig team, mange av disse er i dag våre fremste og mest brukte filmfolk.

Målestokken var Martin Scorceses “The Last Waltz”, filmen om og med The Band. Omfanget og kostnadene eskalerte til skyene før det hele plutselig bråstoppet og alt arbeidet ble pakket ned og lagt på hylla. Der har det støvet ned i 10 år, inntil nå.

Hva skjedde egentlig og hva sitter vi igjen med 10 år etterpå? Dette spørsmålet kan vi nå endelig få svar på etter at arkivskuffen er åpnet og Lasse Gretland har tatt fram materialet igjen. Lyd- og bildeopptakene fra Slottsfjell og Norwegian Wood i 2009 er pusset opp og har blitt til den timelange filmen ”Play Louder”, slik intensjonen opprinnelig var. Premiere blir på NRK i løpet av våren, men først inviterer Øystein Greni noen utvalgte festivaler til en eksklusiv lukket førpremiere der han selv også tar turen – så kan du selv vurdere om Play Louder når opp til ambisjonsnivået.

Program:
18.00 – Vi åpner dørene til salen.
18.30 – Øystein Greni i samtale med Guttorm Andreasen om filmen.
19.15 – Visning av “Play Louder”. Varighet ca en time.