Ash (UK) til Folken den 11. mars 2020!

Ash (UK)
Folken.no
04/11/2019

Det nord-irske alternative rockebandet Ash feirer 25 år som band!

Kjøp billett

Bandet består av vokalist, gitarist og låtskriver Tim Wheeler, bassist Mark Hamilton og trommeslager Rick McMurray. De er inspirert av blant annet Nirvana, Sonic Youth og Pixies og har en lang karriere bak seg. De spilte først sammen i 1989, da barndomskameratene Wheeler og Hamilton som 12- åringer fikk gitarer i julegave og etablerte et metal-show sammen. Trioen ble til da McMurray ble med på trommer.

De delte en forkjærlighet for den røde, britiske punken til Buzzcocks og tok Britpop-scenen med storm i slutten av tiårene. NME var over seg av begeistring for disse “tenåringspønkerne fra Belfast”, og i 1994 hadde Ash signert med Infectious Records og utgitt «Trailer EP».

Wheeler, Hamilton og McMurray var ikke engang ut av videregående skole før tre av deres singler slo topp fem i USAs indielister. I 1997 utgav Ash sitt debutalbum «1977». Albumet toppet albumlista i U.K og bandet var headlinere på store festivaler som T in the Park, Glastonbury, Roskilde og Reading.

14. februar 2020 – noen uker før konsertene i Norge kommer samlealbumet Teenage Wildlife på LP og CD og feirer 25 år med fantastiske utgivelser fra Bandet. Albumet består av 28 låter som selv er kuratert av ASH.

Event på Facebook