Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars den 17. desember!

Folken.no
29/10/2020

I over 15 år har Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars servert hjemmesnekra country til Rogaland og omegn.

Billetter i salg fredag 30. oktober kl 10:00

Olav Larsen er tradisjonalist i ordets rette forstand. Her dreier det seg om en ektefølt kjærlighet til americana-, singer/songwriter- og countrymusikk. Man finner ikke det minste snev av ironi, annet enn kanskje i tekstene. Det bunntriste og håpløse gir alltid rom for oppløftende og håpefulle låter. Hank Williams er fortsatt en kilde til inspirasjon. Det samme er Bob Dylan, John Prine og Neil Young.

Olav Larsen kaller seg selv en country-puritaner. Han har en rett fram tilnærming, og en dyp respekt for sine forgjengere. I låtene hører vi ekko fra Appalachia og de kosmiske rebellene på 1960 og 70-tallet. I november 2016 slapp bandet albumet, «Gospel For Non-Believers». Som albumtittelen beskriver tar Olav Larsen for seg sjangeren fra et ikke-religiøst ståsted. Sekulær gospel er likevel ingen motsetning. Troen på Jesus og djevelen som mytologiske figurer er der selv om gudstroen er fraværende. Og selv hedninger kan bli salige.

“Noe av det beste vi har!” – Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad