Konserthøsten 2023 starter nå!

Folken.no
11/08/2023

Noen høydepunkter høsten 2023. Lag avtaler med konsertvennene dine allerede nå!

Onsdag 16. august for å være mere presis. Da kommer Tigerstate rett fra Øyafestivalen til Folken. Tigerstate er en ny norsk “undergrundssupergruppe” som består av musikere og vokalister fra prosjekter som Fieh, Selmer og en rekke andre musikalske stjerneskudd. Gjengen slo sammen kreftene sine i 2020 og har siden skapt seriøse bølger på den norske indiescenen. Interesserer du deg for ny norsk musikk er det en konsert du vil sjekke ut. Mer info og billetter her.

Herunder finner du noen av konsertene denne høsten. Hele oversikten finner du i programmet. Husk at du kan sortere visningen på konserter. Noen flere konserter offentliggjøres fortløpende. Meld deg på Folkens nyhetsbrev via lenken i menyen så holder vi deg oppdatert!

Onsdagen 23. august får vi fint besøk av folkemusikktrioen Vesterveg. En unik blanding av originale komposisjoner og eldgamle tradisjoner og en musikalsk arv hentet fra både Skandinavia og de britiske øyer. Veldig kult! Info og billetter her.

2. september kommer vi til et tidlig høydepunkt i konserthøsten, når kanadiske Daniel Romano tar vennene sine med til Folken. Romanos musikalske output forgrener seg langt ut i et svært sjangerfelt som er forankret i rockens ungdom og svinger innom countrypolitan Nashville og psykedelisk rock. Og mere til. Han er en produktiv låtskriver og komponist som ikke står stille. Det blir en sterk konsertopplevelse. Info og billetter her.

14. september er Motorpsycho tilbake på Folken! På det nye albumet “Yay!” er bandet tilbake i en litt lettere psykedelia-fase. Kanskje godt nytt for de av dere som likte bandet best på 90-tallet? Uansett er det alltid fett med Motorpsycho på Folken. Billetter finner du her.

16. september spiller Simon Joyner fra Omaha, Nebraska i Grottene. Blant Joyners fans finner du så profilerte artister som Beck og Conor Oberst/Bright Eyes. Er Simon Joyner et nytt navn for deg er det bare å komme i gang med mannens strålende katalog. Albumet “Songs From A Stolen Guitar” fra 2022 er et fint sted å starte. Info og billetter her.

22. september spiller det åtte-musikere store kollektivet Drongo sin andre konsert på Folken. Bandet beskriver lyden som et barn av norsk Space Disco og tidlig kraut-rock. Vi synes den beskrivelsen er treffende. Det er ekstremt kult live. Her bør det danses! Info og billetter her.

Vokalist, gitarist og låtskriver David Eugene Edwards har hatt stor innflytelse på en hel generasjon artister, først med 16 Horsepower (1992-2005) og fra 2001 – i over 20 år – med Wovenhand. 19. oktober kommer han til Folken. Konserter med Edwards er i en helt egen liga og sprenger den gjennomsnittlige skalaen for intensitet. Høymesse for rockfans! Sikre deg billett her.

Dette var bare noen høydepunkter vi hadde lyst å ta frem her. Mange flere konserter er allerede offentliggjort. Sjekk programmet og begynn og lage avtaler med konsertvennene dine allerede nå!