Maykel Blanco y su Salsa Mayor

Saturday 16/11
22:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 21.00
Konsertstart 22.00
Aldersgrense 18 år eller med verge

SalsaNor inviterer til jubileumskonsert med Maykel Blanco y su Salsa Mayor!

Maykel Blanco y su Salsa Mayor er idag et av topp 3 mest populære cubanske salsa-orkestre verden over, og omtales av musikk-kritikere som det mest energiske, innovative og solide live-ensemblet fra Cuba det siste tiåret!

Orkesteret fyller i år 15 år og tar med seg superstjernen Mayito Rivera (over 20 år som hovedvokalist i Los Van Van) på sin Europa-turné i november.

Norges eldste organisasjon for fremme av latinamerikansk og afro-karibisk musikk og dans, SalsaNor, ble etablert i Stavanger-regionen for 20 år siden, og markerer sitt jubileum med å invitere til en konsertopplevelse som kommer til å skremme bort høsten med sin karibiske varme og energi lørdag 16. november.

Bandleder Maykel Blanco er den yngste musikeren som noensinne har ledet et cubansk storband. Han startet sin utdanning til perkusjonist fra 12 års alderen, og dannet sitt første band allerede da han var 15.

Som 23-åring i 2005 etablerer han 14-manns orkesteret Salsa Mayor, og mottok etter kort fartstid med orkesteret ulike priser, både nasjonale og internasjonale, for “Beste salsa-orkester”, “Beste musikk-arrangement”, “Årets Beste Live-opptreden” etc.

Deres store gjennombrudd var i 2010 med albumet “Soy lo que te hala”, og etter dette har orkesteret årlig turnert Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Albumet "Que no me quiten la fé" som kom ut i 2016 skapte en ny boom i salsamiljøer over hele verden, og da orkesteret spilte for første gang i Norge oktober 2017, var konserten utsolgt og flere måtte snu uten å få høre denne energibomben fra Cuba.

I skrivende stund forberedes lansering av orkesterets 7. album, "Que tiene que te mueve" (offisiell lansering fredag 5 .april). Vi er svært stolte over å presentere 15-manns orkesteret i Stavanger lørdag 16. november på Folken, og inviterer alle til å blir med på feiringen av SalsaNors 20 års jubileum!

DJ MaiE gir deg de beste dansesporene før og etter konserten.

Line-up:
Maykel Blanco Cuevas, piano
Yordis Larrazabal Moya, vokal
Javier Mar l Valera, vokal
Alejandro, Gonzales Casanova, vokal
Altides Landa Batista, vokal
Jaime Yunier Cruz Bustillo, congas
Jorge Victor Gonzalez Diaz, bass
Ahmed González Posada, trompet
Lázaro Antonio Gonzalez Lopez, trompet
Juan Gabriel Serguera Estevez, trombone
Omar Alvarez Ramírez, trombone
Jose Luis Matos Pies, slagverk
Victor Bell, keyboard
Yamichel Cuevas Jimenez, minor perc
Alejandro Silva Fayat, lydtekniker
Oscar Leon Contreras, lydtekniker monitor

Special Guest: Mayito Rivera, vokal