Turbonegro 30 (1989-2019)

Friday 11/10
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20.00
Konsertstart 21.00
Aldersgrense 18 år eller med verge.

TURBONEGRO 30 (1989 – 2019)

I februar i år var det nøyaktig 30 år siden Turbonegro holdt sin første offisielle konsert - i København av alle steder. Oslobandet fulgte vel ikke helt den mest opplagte karriereoppskriften i årene som kom heller, men via mystiske omveier, turnering verden rundt, og ikke minst flere klassiske albumutgivelser, står Turbonegro i dag fjellstøtt igjen som et av de virkelig store og viktige norske rockebandene.

Turbonegro vokste i utgangspunktet ut av den internasjonale alternativrockscenen på midten av 1990-tallet, men det var med The Black Trilogy, de tre albumene som kom i perioden 1998-2005, at bandet virkelig definerte seg selv i det formatet vi kjenner i dag. Etter en ufrivillig pause rundt millenniumskiftet kom endelig det store gjennombruddet både her hjemme og internasjonalt. Bandets posisjon som livefavoritter og internasjonalt rockefenomen ble grundig sementert, godt hjulpet av massive festivalopptredener, internasjonale turnéer med størrelser som QOTSA og Marilyn Manson, og tilnærmet husband-status i MTV-serien Jackass.

Turbo ble booket til Coachella første gang allerede i 2007, og etter at studioalbum nummer ni i rekken "ROCKNROLL MACHINE" - det andre med vokalist Tony Sylvester - ble sluppet i februar 2018, har bandet stått på plakaten på mer eller mindre alle de store rock- og metalfestivalene i Europa det siste året.

Med stor palett og et utømmelig repertoar av motsetningsfylte og tilsynelatende uforenelige egenskaper og uttrykk, har Turbonegro gjennom skiftende tider og musikalske landskap hele veien vært både en viktig del av samtiden, og seg selv helt og fullt. Og nå er det altså jubileumsår og ny kjempegod unnskyldning for fest.

Event på Facebook