Future Islands (US)

Thursday 20/10
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20:00
Konsertstart 21:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Future Islands til Folken den 20. oktober 2022!

Synth-popbandet Future Islands kommer endelig tilbake til Norge og til Stavanger for første gang! Med utsolgte og kritikerroste konserter bak seg, og et helt nytt album i bagasjen, er de klare for et første besøk på Folken 20. oktober 2022!

Det var ikke før vokalist Sam Herrings spesielle dansing under en opptreden på David Letterman i 2014, at bandet fikk sitt store internasjonale gjennombrudd. Den fantastiske musikken fikk sin plass i spotlighten og bandet fikk endelig den kommersielle annerkjennelsen de fortjente.

I forkant av Letterman-opptredenen hadde de allerede gitt ut tre album, men det var altså fjerdealbumet «Singles» som plasserte dem på topplister verden over.

“People still talk about it: Singles, released over a decade into their career, was a revelation, one that launched an indie-pop band in their second act into a kind of viral stardom” – Pitchfork

I 2020 gav de ut et nytt album på 4AD og “As Long As You Are” høstet fantastiske tilbakemeldinger fra både fans, media og bransje.

«As Long As You Are tar deg på en reise langs land, hav, himmelen og opp i stjernene. Det er virkelig en fryd å høre forbedringene. Om albumet faller i smak, kan være avhengig av nostalgien over tidligere musikk. Når det er sagt, vil As Long As You Are garantert bli lyttet til med nostalgiske ører om et par år. Det er effekten Future Islands musikk har på deg» - Musikknyheter (som gav karakteren 9/10)

Future Islands solgte ut Revolver i Oslo i 2012, selv om de da fortsatt var ganske ukjente her til lands. To år etter spilte de for et utsolgt Parkteatret, i 2015 var det Øyafestivalen som sto for tur, og i 2017 solgte de ut Sentrum Scene. Endelig kommer bandet til Stavanger!

“We are pouring heart and soul into every moment. Channelling art’s great power to spread love and hope. It´s quite simply, who we are” – Future Islands