Krise

Thursday 30/11
20:30
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20:00
Konsertstart 20:30
Aldersgrense 18 år eller med verge
Gratis for studenter
Event på Facebook

Kristian Enkerud Lien har samlet en kvartett som tar utgangspunkt i mikrotonale studier og som spiller musikk som er avledet ifra folkemusikk, jazz, rock, samtidsmusikk og klubb. Tanken er at man kan se intonasjon som noe lokalt eller personlig istedenfor å stemme etter verden.

Plata kommer 17. november på Ingebrigt Håker Flaten sitt plateselskap, Sonic Transmissions rec. Inntil da kan du høre bandet på YouTube fra Dokkhuset 2023 og fra Only Connect Trondheim 2023.

Albumet “Svartsymra” er en avantgardistisk utforsking av lyd og musikalske grenser av det eksperimentelle samtidsensemblet KRISE, under ledelse av Kristian Enkerud Lien. Ensemblet beveger seg i nye rom ved å forene renstemming, mikrotonalitet, rockeklubb og norsk folkemusikk på en innovativ måte, som resulterer i en fascinerende og engasjerende lytteopplevelse. Gjennom eksperimentering med idéer fra Ben Johnston, Harry Partch og Eivind Groven søker de å fremme en mer kompleks, men likevel fengslende musikalsk opplevelse.

“Svartsymra” er et konstrukt og kan være noe som vokser og visner samtidig, Dette gjenspeiles på omslaget som tegner en stein eller en lunge, en søyle og en komedie i et virrvarr av kartlav. Det er like fullt et nikk til Eivind Groven sine innspillinger på “Som symra rein og blå” og til døden.