Maijazz 2024: Bjergsted Sessions

Friday 03/05
19:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Konserten spilles i Grottene
Dører 18:30
Konsertstart 19:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Maijazz 2024 - Bjergsted Sessions
Bjergsted Sessions er en brennfersk plattform som løfter Stavangers lovende unge jazzmusikere! 3. mai i Grottene på Folken vil du få levert fremragende frijazz, folkemusikk og samtidsdans i en helt unik atmosfære av bandene BETONG, Papole Khaki og SOUND.

Velkommen til en helaften med det feteste Stavanger har å by på!

SOUND
SOUND er et scenisk band-prosjekt hvor dans og musikk - det visuelle og lydbildet - er likeverdige. Dette skaper et rom hvor utøverne får utforske og leke med rollefordelingen og samspillet i bandet. Formidling av følelser står sentralt i prosjektet. Gjennom tekst, musikk og dans ønsker gruppen å fange nyansene i følelseslivet til et vanlig menneske, og med det kommer både sårbarhet, sinne og «sass». 

Solveig Oliv Aune - Dans
Adriana Døsvik - Bass
Agnes Viksten - saksofoner
Marie Kvale Vikingstad - vokal
Synne Bergem Lia - Vokal

PAPOLE KHAKI
Papole Khaki er ei trombonist og låtskriver fra Kurdistan og Kristiansand, som studerer på jazzlinja i Stavanger. Gjennom direkte kurdiske og sørlandske tekster, forteller hun med egen stemme historier om oppvekst og utenforskap. Det musikalske har stor innflytelse fra den kurdiske oppveksten, hvor hun skriver enkle og fengende melodier som intuitivt lener seg på folkemusikk.

Papole Khaki - Trombone, Vokal
Erlend Johannessen - Piano
Adriana Døsvik - Bass
Kristian Seines - Trommer
Magnus Kaspersen Evjen - Bariton-saks
Agnes Viksten - Sopran-saks

BETONG
Betong er en herlig, sjangerblandende kvartett som sjarmerer med store kontraster. Musikken har referanser til slampoesi, frijazz og kammerjazz, blandet med spenstige trommebeats og tøff i trynet-riff.

Bandet veksler lekent mellom frie strekk og komponert musikk, og inspirasjonen henter bandet fra musikere som Even Parker, Petter Brötzman og John Zorn. 

Erlend Strand Rolfsen – trompet, vokal
Magnus Kaspersen-Evjen – saksofoner
Jonas Sundal – gitar
Kristian Seines – trommer