deLillos + support: Anne Furubotn

Friday 27/11
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Ny dato! Billetter kjøpt til opprindelig dato er fortsatt gyldige. Ta ut ny billett med oppdatert info via Linticket her. Informasjon om evt. refusion er sendt ut til alle med billett. Har du ikke mottat mail sjekk også spam-/søppelpost og finn mer info her. Fristen for å be om refusjon er 25. mai 2020 kl 12.00.

Dører 20.00
Konsertstart 21.00
Aldersgrense 18 år eller med verge

Trenger deLillos noen introduksjon? Nytt album - "Dum som et menneske" - ute i januar 2020!

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene, samt i klassen Popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.

Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen.

deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene “Peiling på seiling”,  “La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret» som alle har blitt mottatt med strålende kritikker.

I 2019 har deLillos gjort noe de aldri har prøvd tidligere, med utgivelse av hele fire singler på digitale plattformer, samlet på to vinylsingler - «Se på et tre» og «Yoko». Som kronen på verket gir bandet ut albumet «Dum som et menneske» i januar 2020, og planlegger å spille konserter over hele landet i etterkant av dette!

Support: Anne Furubotn med band
Anne er en lokal artist som akkurat denne dagen feirer sitt singelslipp - MIN DRØM - med å være support for deLillos. For en måned siden ga hun ut "Ta sjansen før du dør", som havnet på Spotify sin morgenkaffe spilleliste, og ble blandt ukas anbefalte i Stavanger Aftenblad. Det er flere låter og nytt album i vente dette året.

Musikken hennes har et lekent utrykk, og inspirasjonen henter hun ifra ulike artister og band som tunge Joy Division, melodiøse the Cure, drivende Jonny Cash og eksentriske deLillos for å nevne noen. Kontraster som tunge bassriff, lette rytmer, sint orgel og myk vokal skaper et særegent utrykk i musikken hennes.

Anne har også to familiealbum bak seg som daglig blir spillt på NRK super radio siden 2013. Hun er kjent for å mestre balansegangen mellom det lekne og det alvorlige, som treffer både voksne og barn.

www.annefurubotn.com

Event på Facebook