Utsatt: Bursdagsfest: BYAS 5 år!

Saturday 25/04
20:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Utsatt pga coronavirusepidemien. Mer info om ny dato følger.

Byas fyller 5 år og det skal feires SKIKKELIG. Lørdag 25. april tar BYAS over Folken og lover at det blir en skikkelig bra kveld med kule artister, quiz med fete premier og DJ.

Aldersgrense 18 år eller med verge.

Kapteinen
Kjell Øverland er mer eller mindre en vanlig fyr fra Stavanger helt frem til han plukker opp et instrument og blir til «Kapteinen». Født i 1998 med en bred inspirasjonskilde - alt fra Young Thug, Future, Drake og Travis Scott til popmusikk fra Michael Jackson, Prince og Ne-Yo. Kjell har vokst opp i et hus fullt av jazz og funk, som har satt tydelige spor i musikkproduksjonen hans. Han er like talentfull i studio som på scenen.

TØFL
TØFL (les: tøffel) fra Stavanger har ligget og vaket i det norske popvannet gjennom hele 2018. Debut-utgivelsenderes, EPen “Eg ska”, høstet god kritikk i alt fra Gaffa til Klassekampen, samtidig som tre av låtene ble listet påP3. Bandet fikk også den siste plassen på Øyafestivalen 2018, etter å ha vunnet Klubbøyas publikumspris. I en verden hvor mange lengter etter å føle reell tilstedeværelse, formidler ikke TØFL den retusjerte popvirkeligheten du har blitt så vant til. Bandets naivistiske og gjenkjennelige tekster, samt eksplosive, livlige live-show har resultert i en hurtigvoksende fanbase som har ført til flere utsolgte klubbkonserter i Oslo, Trondheim og Stavanger.

Kriminell Kunst
Siden lenge lenge siden har Kriminell Kunst herjet vors-spillelister og hjemme-alene-fester i Stavangerområdet. Etterhvert ble svette konserter i stuer byttet ut med klubblokaler og en og annen festivalscene, og sommeren 2019 reiste de på sin første norgesturnè med 23 festivalbookinger i sekken. Med EPen "Haternes Hovedstad" fikk Kriminell for første gang nasjonal oppmerksomhet med låten "Gjer Faen" og P3 uttalte at "Gjer Faen kommer til å stå igjen som en av årets beste rap-låter". Gutta fulgte opp med ny EP, Miami Nice, som bla inneholdt de radiolistede låtene "Måden du ser på meg" og "Pamela". Ordet på Madla Handelslag er at det kommer ny musikk våren 2020.

Prikkedöden
Prikkedöden er det beste (og eneste) poppunk-bandet fra Stavanger. De har varmet opp for blant andre Oslo Ess og The good the bad and the zugly, og har til og med blitt nevnt med i positive ordlag hos P3 urørt opptil flere ganger. Et par av låtene deres har til og med rotfeste i BYAS-universet, så dette kan fort bli fest!

Juliane
Madla-jenta Juliane Nordbø Lind synger og skriver egne sanger i sjangeren «alternativ pop». Hun gjorde seg i høst bemerket som en av de fem finalistene til Mablis-stipendet, hvor det var meldt inn over 4000 kandidater. Juryen om Juliane: «Juliane har en fantastisk stemme som skiller seg fra andre. Låtene holder en høy standard når det kommer til lydbilde og produksjon. Dette vil vi høre mer av!»

DOC LELLO
Festen fortsetter i akvariet med beats fra selveste Doc Lello. Doc Lellos filosofi er enkel. Snurr en sammensmelting av de hotteste sporene på tvers av sjangre som Reggae, Hiphop, Pop, Dancehall, House, Electro, Rock og Soul klassikere, og strø dem deretter med sine egne eksklusive bootlegs og mashups for å holde energinivået høyt hele natten.

Event på Facebook