Trondheim Jazzorkester & GURLS

Thursday 03/11
20:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 19:00
Konsertstart 20:00 
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Trioen GURLS har siden 2013 vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs svært populære musikalske friminutt. Begge er blant landets mest etterspurte og spennende musikere som viser et stor spenn i sine musikalske karrierer. På årets MaiJazz gjorde eksempelvis Ellen Andrea Wang en fabelaktig konsert med sin Closeness trio. På dette prosjektet, som du kan oppleve på Folkend en 3. november, har de fått med seg den unike vokalisten Marianna Sangita kjent bl.a. fra Broen.

GURLS har utviklet seg til et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber. I juli spiller de på anerkjente North Sea Jazzfestival i Rotterdam.

Våren 2021 var det premiere på Hanna Paulsbergs bestillingsverk for Trondheim Jazz Orchestra & GURLS. Konsertene på Jazzfest i Trondheim, Mandaljazz, Moldejazz og Sildajazz vakte stor begeistring med en rekke helt nye låter for anledningen samt noen av GURLS' hitlåter i ny drakt.

Trondheim jazzorkester viser igjen og igjen at de produserer noen av de mest spennende musikalske samarbeidene med norske og internasjonale utøvere. I Stavanger har vi fått oppleve dem bl.a. med både Chick Corea og Joshua Redman. Med samarbeidet med GURLS har de igjen vist at 1+1 kan bli 3.

Line up
Marianna Sangita – vokal
Hanna Paulsberg – saksofon, vokal
Ellen Andrea Wang – bass, vokal
Eirik Hegdal – saksofoner
Sissel Vera Pettersen – saksofoner, vokal
Trine Knutsen – fløyter
Erik Johannessen – trombone
Heiða Karine Jóhannesdóttir – tuba
Håvard Aufles – keyboards
Amund Storløkken Åse – vibrafon
Håkon Mjåset Johansen – trommer
Ola Øverby – trommer