Valkyrien Allstars + Tuvaband + support: Yndling

Friday 20/10
20:30
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20:00
Konsertstart 21:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Dobbeltkonsert med Tuvaband og Valkyrien Allstars. Det blir rått!

Valkyrien Allstars er her til stadighet – Takk og pris!

Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet, og har endt opp med et helt særegent uttrykk de ikke deler med noen.

Siste studioalbum i rekken «Slutte og byne» vant Spellemannsprisen 2020 i kategorien Vise, og ligner mistenkelig på pop-musikk. For den observante lytter vil det likevel være tydelige henvisninger til norsk tradisjonsmusikk. Tittelsporet med samme navn ble raskt nærmest et mantra for folket fra sør til nord, og albumet ble hyllet som utgivelsesårets beste album på de fleste lister med strålende kritikker fra landets største medier.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene som forblir en evig kjærlighet og mysterier som aldri løses. Både på plate og live vanker energi, inderlighet, og overraskende vendinger på en seng av det som vanskelig lar seg simulere: gnistrende samspill.

Tuvaband er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, multi- instrumentalisten og produsenten Tuva Hellum Marschhäuser. Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil, som til dags dato har over 40 millioner avspillinger på Spotify. Tuva har tidligere fått en Spellemanns- nominasjon for albumet ‘I Entered The Void’, og låta ‘Irreversible’ er blitt remikset av dub-pioneren Lee "Scratch" Perry. Tuva’s musikk-univers er blitt sammenlignet med artister som Kate Bush, Cocteau Twins og Coco Rosie. Låtskrivingen blander indie-pop-mystikk, med lett piano-ledet folk, myk og svevende post-rock/shoegaze, og et nøye utformet lyddesign.

Den 20. januar slapp Tuvaband albumet ’New Orders’. På dette albumet har hun selv komponert, produsert, mikset, spilt inn og spilt alle instrumentene utenom trommer (Kenneth Ishak) og trombone (Andreas Rotevatn). Trommer og trombone arrangerte hun på forhånd igjennom programmering, og har i tillegg beholdt deler av dette sammen med de organiske instrumentene. Resultatet er en akkumulasjon av alt hun har lært fra arbeidet med tidligere utgitt musikk, sammen med utforskning av nye elementer. 

Live har Tuva med seg musikerne Linn Frøkedal, Dorothea Økland, Håkon Brunborg og Andrea Barsnes Undset.

Support: YNDLING

Yndling er drømmepop-prosjektet til den Oslo-baserte artisten Silje Espevik. Prosjektet trekker inspirasjon fra moderne til klassiske drømmepop-band, som Beach House, Men I Trust, Mazzy Star og Cocteau Twins. Prosjektet tilbyr en drømmende og svevende sound, preget av lag på lag med gitar og synth som omkranser en intim og nesten hviskende vokal. I 2022 spilte prosjektet på Bylarm, og i 2023 spilte Yndling sin første konsert i USA på showcasefestivalen New Colossus. For tiden jobbes det med debutalbumet som er ventet jan/feb 2024, og som inneholder samarbeid med norske Tuvaband, meksikanske Petite Amie og danske Atomic Blue. 

Det kan forekomme bruk av strobelys og scenerøyk på konserter på Folken.