Sólstafir (IS)

Wednesday 22/11
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20:00
Konsertstart 21:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook 

Islands stolthet har virkelig lagt verden for sine føtter med sin unike blanding av klassisk rock og avantgarde, med ekko i deres metal fortid.

Et kvart århundre etter at sangeren/gitaristen Aðalbjörn “Addi” Tryggvason var med på å grunnlegge den atmosfæriske islandske metalkvartetten Sólstafir, fortsetter de å følge sin kardinalregel – at det ikke finnes regler. For dem føles det naturlig å skrive en episk 10-minutters sang uten et tradisjonelt vers/refreng. Mens de har laget to album på engelsk, synger han hovedsakelig på morsmålet og vokalen hans er like mye et instrument som et fartøy for ord. Videoene deres viser på samme måte bandet og deres islandske verden. Og musikken deres flyter som den vil. "Etter å ha vært et metalband i lang tid og gått gjennom shoegaze, atmosfærisk black metal og postrock, føler jeg meg privilegert som kan blande alle favorittsjangrene mine og komme unna med det," sier Tryggvason.

I Sólstafirs verden virvler artister så varierte som The Beatles, Kraftwerk, Darkthrone, Ennio Morricone og Billy Corgan inni hodet, og slike påvirkninger siver inn i deres musikalske eter. Morsomt nok kan coveret til gruppens siste album Endless Twilight of Codependent Love minne en om et kjent Smashing Pumpkins-albumomslag.

Det kan forekomme bruk av strobelys og scenerøyk på konserter på Folken.