Mabe Fratti (GT)

Wednesday 23/10
20:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Storsalen
Sittende publikum, unummererte plasser

Dører 19:30
Konsertstart 20:00
Aldersgrense 18 år eller med verge

GUATEMALANSK CELLIST OG VOKALIST FORENER RÅ IMPROV OG DRØMMENDE KAMMERMUSIKK

Med celloen som utgangspunkt skaper Mabe Fratti særegne og vakre lydverdener som veksler mellom kjølig ambient, det drømmende og det dramatiske. Hun kommer til Folken med bandet sitt - trommer, gitar, synth, saksofon og cello.

Den særegne musikeren kommer fra Guatemala, men har lenge vært en del av Mexico Citys eksperimenterende musikkmiljø, hvor hun har samarbeidet med en lang rekke musikere og utgitt flere sterke utgivelser i eget navn. I tillegg har hun nylig lansert både duoen Titanic og musikerkollektivet Amor Muere.

Første soloalbum, Pies Sobre la Tierra, kom ut i 2019, og i 2022 ga hun ut det skamroste albumet Se Ve Desde Aquí. Albumet fikk blant annet Best New Music-merket av Pitchfork, som hyllet Frattis evne til å forene vakre, vokalbaserte sanger med både drømmende ambient, freejazz og boblende analoge synther og trakk sammenligninger til både Arthur Russell og Kate Bush.

Store ord, som Pitchfork ikke var alene om, da albumet har fått fantastiske anmeldelser hele veien rundt og viser en kunstner som kan bevege seg fra kammermusikalsk skjørhet til rå og ekspressiv improvisasjon - fra det nakne akustiske til ville elektroniske utforskninger.

En sjelden fugl på våre breddegrader som vi håper dere vil komme og oppleve hos oss på Folken.

This is Mabe Fratti på Spotify
KEXP session på YouTube

Pitchfork
The Guardian