Tips til å unngå billettsvindel

Folken.no
07/11/2018

Vi har sett tilfeller hvor gjester blir svindlet når de kjøper billetter til våre konserter via en uautorisert billettside eller privatpersoner. Her har du et par gode råd å huske på til neste gang du skal kjøpe konsertbilletter.

Kjøp dine billetter fra offisielle salgssteder
Den enkleste måten å unngå å bli svindlet på er å kun handle billetter fra autoriserte nettsider. På Folken bruker vi Linticket og våre programsider vil alltid henvise til vårt offisielle salgssted. Linticket tilbyr også en trygg overføring av eierskapet av en billett til en annen person. Les mer her.

Å bruke nettsøk kan lede deg på avveie, billettsvindlere kan bruke reklame for å ligge øverst blant søkeresultatene. Er du i tvil så anbefaler vi at du følger link fra Folkens egen nettside. Da kan du være sikker på at billetten du kjøper er gyldig.

Drømmekonserten er utsolgt
Hvis drømmekonserten er utsolgt så kan det være fristende å lete etter billetter andre steder på nettet. Nettsider som Viagogo og Stubhub videreselger billetter til populære arrangementer og en billett kan videreselges utallige ganger. Da slike sider ikke er autoriserte billettforhandlere er det ingen garanti for at billettene du kjøper her er gyldige. Du risikerer å bli avvist i døren til konserten, hvis samme billettnummer har blitt skannet hos en konsertgjest før deg.

Prisen
Unngå å betale for mye for din konsertbillett. I Norge er det ulovlig å videreselge billetter til høyere pris, i tillegg er risikoen stor for at overprisede billetter er ugyldige. Billettprisen finner du på Folken sin nettside.

Vær på vakt overfor private selgere
Mange selger billetten videre, hvis de av en eller annen grunn ikke kan gå på en konsert de har kjøpt billett til. Vær på vakt. Du kan ikke være sikker på at samme billett ikke er videresolgt mer enn en gang. Vi anbefaler alltid å kjøpe billetter av folk du kjenner og stoler på. Kjøper du privat bør du uansett bruke den overførslen av billettene i Linticket. Les mer her.

Loven
Ifølge norsk lov skal ikke billetter videreselges til høyere pris enn det de opprinnelig ble solgt for. Denne loven sikrer at alle har lik mulighet til å gå på konsert. Du lurer deg selv og støtter billetthaiene hvis du kjøper overprisede billetter.

Hvis du har blitt svindlet, anbefaler vi at du kontakter politiet.

Les mer:
Forbrukerrådet
Lovdata