Sikker overføring av billetter ved privat salg

Folken.no
21/11/2019

Rakk du ikke å sikre deg billett til konserten du vil gå på? Tenker du på å kjøpe billett privat? Da bør du lese dette.

Vi jobber hele tiden med å gjøre konsertopplevelsen på Folken så god som mulig. Det starter allerede ved kjøpet av billett. Vi har opplevd en økning i antall tilfeller av svindel ved privat salg av billetter og har sammen med Linticket, billettleverandøren vår, forsøkt å finne en løsning som gjør det tryggere å kjøpe billetter privat.

Lover og regler rundt privat salg av billetter er klare. Vi har tidligere skrevet denne posten, som er verdt å lese også. Følger du rådene der, er du ganske trygg! Folk flest er fortsatt til å stole på!

Men nå har Linticket i tillegg gjort det mulig å overføre eierskapet av en kjøpt billett fra en kunde til en annen for å eliminere risikoen for at en billett blir solgt flere ganger. Dette er første skritt på veien mot trygg handel med billetter mellom private.

Kort sagt: Gjør du det på denne måten er du sikker på at billetten du mottar er ekte og gyldig.

Pengetransaksjoner foregår fortsatt utenfor systemet og det er såklart en liten risiko forbundet med dette på samme måte som når du kjøper noe på Finn.no eller tilsvarende. Vi håper, at en videreutvikling av tilbudet kommer i løpet av de kommende månedene.

Les hvordan du gjør her.